Sådan kommer du i gang igen efter din fede ferie

Det er ingen hemmelighed, at mange tager lidt ekstra på i sommerferien – flere is og drinks bliver indtaget, samtidigt med at mange holder en midlertidig pause fra motionen for i stedet at nyde livet på en hvid strand, imens solen står på.

Men så snart du er kommet tilbage igen fra din fede ferie, er det på tide at komme i gang med den sunde hverdag på ny. Her kommer derfor nogle tips til, hvordan du bedst muligt starter op igen.

træning

Start op stille og roligt

Det er ikke altid lige let at lægge ferien bag sig og pludselig skulle tænke på motion og sund kost. Det er måske ikke særlig lang tid siden, at du brugte tid på at booke flybilletter, pakke kufferten og ringe til lægen for at få den sidste nødvendige vaccine.

Starter du for hårdt ud, kan du hurtigt gå kold i den sunde livsstil. Det kan blive for kedeligt, og det kan være svært at motivere sig. Derfor skal du huske at starte stille og roligt op efter din mindre ferie-pause. Derudover kan du ved roligt at starte op også herved slippe for diverse skader, som for alvor kan sætte dig på en længere pause og give varige mén.

Samtidigt er der mange app’s, som eksempelvis kan hjælpe dig med at opbygge en god løbestil, så du ikke løber syv kilometer første dag efter tre ugers pause. Starter du på en lettere hold inden for en sport, kan du også her roligt komme i gang og opbygge dine muskler og kræfter på ny.

Få hjælp er ikke en skam, tværtimod.

At få hjælp kan være nødvendigt for enten at nå de resultater, du ønsker, eller for overhovedet at komme ordentlig i gang og gøre ”den sunde livsstil” til en vane. Der er mange måder, hvorpå du kan få hjælp, og det er samtidigt meget forskelligt, hvad der vil hjælpe netop dig.

For nogle kan en personlig træner være det, der skal til for ordentligt at komme i gang. Andre kan have godt af at starte til en sportsgren med hold, hvor sammenholdet er med til at skabe glæde under motionen. Nogle benytter også slankepiller som et supplement til vægttab, der også kan være en kæmpe hjælp for mange. Dertil kommer måltidskasser, som kan være ekstremt gavnligt for de travle, der ellers kan have svært ved at få tid til at kokkerere det lækre, sunde måltid.

Lige meget hvilken metode, der virker for dig, er det bare vigtigt at huske, at det er mere end okay at bruge den hjælp, du kan få.

Læg det ind i kalenderen – prioritering er vigtig

Når man har været på ferie, er de fleste vant til at tage tingene lidt som de kommer – man står op, når man har lyst til, spiser hvad man har lyst til og laver lige præcis det i løbet af dagen, som man har lyst til. Når man ikke det hele den ene dag, så går det nok.

Men i og med din krop stadig kan være i ”ferie-stemning”, er det vigtigt, at du får skemalagt, hvilke dage og tidspunkter, du skal løbe den daglige tur eller handle ind til det sunde måltid. Får du ikke prioriteret tid og overskud til at få sund mad og dyrke motion, kan det nemt ende med, at du aldrig får det gjort.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar