Træningshandsker

Noget af det mest brugte tilbehør til fitness og styrketræning er et sæt træningshandsker. Rigtig mange bruger dem og der findes virkelig mange forskellige modeller ude omkring på nettet og i butikkerne. Her på denne side har vi samlet en lille oversigt over nogle forskellige træningshandsker til mænd i flere prislejer. Læs videre og se vores anbefalinger af træningshandsker til mænd og få noget god inspiration til hvilke træningshandsker du bør vælge.

Træningshandsker fra Elite Gloves

Elite Gloves laver nogle rigtig lækre træningshandsker. De er af super gode materialer og kvalitet og prisen er faktisk rigtig fornuftig. Selve håndfladen i træningshandskerne består af 2 lag læder, hvor der indimellem er et specielt lag polstring. Dette gør at handskerne beskytter dine hænder rigtig godt når du træner og giver dig en behagelig følelse. Bagsiden af handsken er en blanding af læder og lycra. Lycraen gør at handsken er svedtransporterende, så du ikke får alt for klamme og fugtige hænder når du træner. Designet af træningshandskerne fra Elite Gloves er generelt meget enkelt og stilrent og du kan få dem bl.a. i sort, som vist nedenfor. Den sorte model findes både med og uden håndledsstøtte og fælles for dem begge er at de har “finner” ved fingrene som gør dem lettere at tage af og på. Modellen uden støtte koster 159 kr. mens modellem med støtte koster 175 kr. Du skal derfor ikke give særligt meget ekstra for at få håndledsstøtten, hvilket derfor er værd at overveje!

elite gloves træningshandskerelite gloves træningshandsker
Se de sorte handsker med håndledsstøtte her
Se de sorte handsker uden håndledsstøtte her

Elite Gloves laver også træningshandsker til mænd i en hvid model. Disse handsker er lavet af samme gode materialer og kvalitet som de sorte handsker, men designet er lidt anderledes. Blandingen af den hvide og sorte farve er rigtig fed, så hvis man går op i at ens træningshandsker skal se godt ud, er denne model et godt valg. Handskerne er utrolig slidstærke og du vil derfor kunne bruge dem i rigtig lang tid. De koster 189 kr. hvilket må siges at være overkommeligt, hvis du vil have en model der skiller sig lidt ud fra alle de andre gutters nede i fitnesscenteret.

elite gloves træningshandsker 
Se de hvide handsker her

Træningshandsker fra Better Bodies

Disse træningshandsker er fra Better Bodies, som laver nogle virkelig seriøse træningshandsker. Der er brugt læder i meget høj kvalitet og bare når man ser på handskerne, fornemmer man at de er virkelig slidstærke og kan tåle lidt af hvert. De har et meget råt design, som lægger op til at man skal få smidt rundt med nogle vægtstanger, hvilket forhåbentlig også er dit formål med at købe dem. Handskerne er desuden lavet i noget polyester mesh, som er med til at give dine hænder luft, så du ikke bliver generet så meget af sved og fugt. Better Bodies har gjort meget ud af pasformen i handskerne, som gør at de er rigtig behagelige at have på og bruge – du har en super komfort. De findes i et sort design med håndledsstøtte til 189 kr. mens den sorte model uden støtte koster 119 kr. Den sidste model er lavet i rød og sort, hvilket giver et rigtig fedt design og koster 149 kr. Man får altså rigtig meget kvalitet for virkelig få penge!

better bodies træningshandsker better bodies træningshandsker better bodies træningshandsker
Se de sorte handsker med håndledsstøtte her
Se de sorte handsker uden håndledsstøtte her
Se de røde og sorte handsker her

Træningshandsker fra Schiek

Sidst, men bestemt ikke mindst kigger vi på disse træningshandsker fra Schiek, som er et velkendt amerikansk mærke. Schiek laver bl.a. udstyr til professionelle styrkeløftere og kvaliteten af deres handsker er derfor helt i top. De bruger Amara læder som er super slidstærkt og handskerne er endda forstærket ved tommelfingeren i håndfladen. Hvis du køber et par af disse hansker kan du derfor være sikker på at have dem i rigtig mange år – de er næsten ikke til at slide op. Alle handskerne kommer med rigtig god håndledsstøtte og er super gode at træne med. De er desuden kendt for deres specielle “finner” på fingrene som gør dem nemmere at tage af og på. Designet er meget mandigt og råt og de kan fås i enten sort eller brun til 299 kr. Den sidste sorte model er lavet med ekstra håndledsstøtte, så man virkelig kan holde stabiliteten ved tunge kilo. Modellen med ekstra støtte koster 329 kr. Prisen for Schiek handskerne er rimelig god når man tænker på, at det er træningshandsker der kan holde til langt ud i fremtiden og det er nok noget af det bedste du kan få kvalitetsmæssigt! Leder du efter de bedste træningshandsker og vil du have god støtte af dine håndled, så tag et kig på Schiek.

schiek træningshandsker schiek træningshandskerschiek træningshandsker
Se de sorte Schiek handsker her
Se de brune Schiek handsker her
Se handskerne med ekstra støtte her

Hvorfor overhovedet bruge træningshandsker?

Vægtstænger og fitnessudstyr generelt, river og flår din hud i håndfladen stille og roligt i stykker. Især området lige under fingrene er meget udsat og en øvelse som f.eks. dødløft, er kendt for virkelig at rive igennem! Hvis du er træt af den hårde hud bør du overveje at anskaffe dig nogle træningshandsker. Et par træningshandsker beskytter dine hænder fra at blive alt for slidte og du kan undgå rigtig meget hård og ødelagt hud. Samtidig bliver det også mere behageligt at smide rundt med diverse vægte, da du har en form for pude/polstring mellem udstyr og håndflade og du kan opnå et meget bedre greb om f.eks. en vægtstang, da dine hænder ikke glider så meget – det sker især hvis du sveder og har fugtige hænder. Derudover er de også med til at stabilisere dine håndled, hvilket gør at du kan udføre dine træningsøvelser mere stabilt og korrekt. Dette gør de især hvis du har nogle af de modeller med særlig støtte til håndleddet, hvilket du her nedenunder kan læse lidt mere om. For nogle er tøj og træningsudstyr også meget vigtigt moralsk og der kan et par lækre træningshandsker med et fedt design også komme til gavn. Måske ikke så meget for deres funktion, men mere for motivation til at komme i gang med at løfte nogle vægte.

Med eller uden håndledsstøtte?

En af de ting du bør tænke lidt over når du nu skal ud at finde dig et par gode træmningshandsker er, om du vil have nogle med eller uden håndledsstøtte. Du har forhåbentlig allerede set lidt på nogle af de modeller vi har kigget på længere oppe i artiklen, hvor der er både nogle med og uden. Hvad du bør vælge er selvfølgelig op til dig og det er meget individuelt hvad man bedst kan lide at træne med. Et af de mest hyppige problemer blandt folk der motioner og vægttræner er at de oplever smerter i led og især hænderne er meget udsatte da de fleste øvelser udføres med et eller andet udstyr hvor du skal bruge hænderne til at holde fast. Det er egentlig ganske naturligt fordi dine led bliver overbelastet, da de ikke kan klare den tunge vægt du udsætter dem for. Dine muskler vokser forholdsvis hurtigt og bliver meget stærkere på kort tid, men led og scener følger ikke med på samme måde. Det er der ikke så meget du kan gøre ved, andet end at sørge for at passe på dig selv under træning. Mange er ivrige og meget entusiastiske for at komme hurtigt videre med mange kilo, men tænk på at hvis du bliver skadet stopper din træning fuldstændig og så kommer det til at gå meget langsomt frem ad!

Håndledsstøtten gør sjovt nok det, at dine hænder bliver stabiliseret mere under træningen. Det kan være en kæmpe fordel, hvis du især løfter rigtig mange tunge kilo, hvor du virkelig har brug for at dine håndled er stabile og ikke lige pludselig flexer – det gør både ondt og giver skader. Alle kan sådan set have gavn af den ekstra støtte for at skåne dine led mere, men det afhænger meget af hvilken form for træning du dyrker. Er det ren styrketræning hvor dine hænder nærmest ikke slipper vægtstængerne før træningen er slut, er et par handsker med håndledsstøtte formentlig særdeles velegnede til dig. Træner du derimod med ren kropsvægt eller laver en del cardio og bevægelser, som man gør i f.eks. crossfit, har du nok mere brug for at kunne bevæge dig og her vil støtten mere være en hindring for dig, end det vil være en fordel. Alternativt kan du jo gøre det, at du køber dig et par gode træningshandsker med håndledsstøtte og så tage dem af eller på alt afhængig af den øvelse du laver – prøv dig frem og se hvad der passer til dig, det er vist det bedste råd du kan få!

Hjælper de ikke nok?

Har du allerede et par handsker og har brugt dem i et stykke tid, har du måske også fundet ud af at selv om det er rigtig gode, er du aldrig 100% beskyttet mod hård hud i håndfladerne. Det kan “næsten” ikke undgås at lige meget hvor gode handsker du har, vil du altid have lidt hud der bliver slidt og du skal derfor nok ikke regne med babyfingre, bare fordi du køber et par træningshandsker. De lidt dyrere og bedre modeller fra f.eks. Schiek beskytter selvfølgelig en del bedre end de aller billigste, men der findes ingen løsning hvor du kan undgå det helt. Er du træt af stadig at få hård hud på hænderne selv om du bruger træningshandsker fandt jeg denne (lidt sjove) artikel om at fjerne hård hud fra træning. Så har du i hvert fald lidt inspiration til at gøre hænderne pænere igen! Ellers kan du jo selvfølgelig bare være ligeglad og tage det med som en del af træningsoplevelsen. Det er der rigtig mange mænd der gør og man vænner sig nok til det efter et stykke tid…

Hvad med kvinderne?

Sidst, men ikke mindst bliver vi nok også nødt til at nævne at rigtig mange kvinder begynder at træne styrketræning osv. De skal selvfølgelig ikke snydes og hvis du leder efter lidt mere feminine modeller, kan du kigge på siden træningshandsker til kvinder, hvor du finder en guide lidt magen til denne, bare med handsker til piger. Der findes ikke helt vildt mange forskellige modeller, men vi har i artiklen fundet nogle af de gode frem, som skiller sig lidt ud fra mændenes. Kvinder kan selvfølgelig også bruge de varianter der findes til mænd, men vi må dog indrømme at det sjældent ser så kønt ud og formentlig nok heller ikke er så behageligt at træne med.

Vask af træningshandsker

Nu når vi er ved kvinderne (spøg til side), må vi også hellere nævne lidt om hvordan du renser og rengøre dine handsker. Efter et stykke tid med træning, slid og en forfærdelig masse sved i håndfladerne finder du nok ud af at de ikke længere lugter af blomster og måske trænger til en gang vask. Det er desværre svært at sige noget generelt om at rengøre sine træningshandsker, da de er lavet i meget forskellige materialer. Kig på indesiden af handsken, hvor der (næsten) altid sidder en lille lap, ligesom på det meste tøj, hvor der står lidt om hvordan du bør vaske dem og om de må smides i maskine osv. Typisk er de fleste modeller faktisk rigtig hårdføre og kan holde til en hel del, så du uden problemer kan vaske dem både i hånden og i vaskemaskine. Har du tjekket og fundet ud af at dine er godkendte til dette, så vask dem ca. en gang hver 1-2 måned. Der er ingen grund til at smide dem med sammen med træningstøjet efter hver workout, så ulækre bliver de heller ikke og det tager desuden lidt tid for nogle varianter at tørre igen. Tænk også på, at selv om de er godkendte til vask, slider det stadig en smule på handskerne hver gang de bliver renset igennem – gør det med måde og så skulle du gerne have rene og gode træningshandsker i mange år frem!

Bruger du selv træningshandsker eller har du vænnet dig til den hårde hud og kan bedre lide frihed til fingrene?

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar