Når en sportsklub bliver et selskab

Sportsklubber – særligt fodboldkubber – er i dag blevet big business. Klubberne omsætter for hundredevis af millioner kroner, transferpriserne stiger til beløb, der sommetider synes helt vanvittige, og gamle, traditionsrige klubber sælges til rigmænd i lande, der ligger tusindevis af kilometer væk. Der er penge i sport, og selv de største klubber er startet som en almindelig sportsklub eller forening.

I takt med, at en klub professionaliseres, kan det dog i nogle tilfælde blive relevant at overveje, om klubben måske bør omdannes til et selskab. Se mere her om, hvilke muligheder der er for at omdanne den gamle sportsforening, eller læs mere i denne artikel.

Nye muligheder

Noget af det, der kan motivere en klub, for at blive omdannet til et selskab, er de muligheder der er for at rejse kapital. Ganske vist falder foreningstilskudene bort, men samtidig bliver der mulighed for at få forhøjet kapitalen ad andre veje. For de aller største klubber kan en børsnotering således komme på tale.

Det kan være en risikabel affære, og det kræver et stort forarbejde at gennemgå en børsnotering. Samtidig kan det som sagt tilføre ny kapital, ligesom det gver klubben en naturlig omtale i medierne, samtidig med, at de mest dedikerede fans får et nyt samleobjekt.

Retstvister i foreninger

Foreningslivet anses ofte som noget særligt dansk, og som en af byggeklodserne i det danske samfund. Rigtig mange danskere er da også medlem af en forening, og på mange måder er foreningslivet en vigitg del af vores hverdag.

På trods af det, er foreningsområdet ikke direkte reguleret af lovgivningen. Vi har foreningsfrihed ifølge Grundloven, og domme har stadfæstet vores ret til selv at vælge, om vi vil være medlem af en bestemt forening.

Der er dog stadig mulighed for at indbring begivenheder i en forening for domstolene. Hvis der er sket noget, som strider mod den etablerede sædvane, kan man således gå rettens vej.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar