Gode råd og tips til at tage muskelmasse på

Har du også trænet i mange år uden rigtigt at komme nogle vegne? Du bestemt ikke alene. Rigtig, rigtig mange mennesker oplever det samme. De undskylder sig med, det er noget genetisk, men sandheden er en anden. Det er simpelthen fordi, de har en forkert tilgang til det. Det er hårdt arbejde at tage muskelmasse på og beholde det, men det kan dog sagtens lade sig gøre – vi guider dig!

Kom ind i den gode rytme

Det kan virkelig være svært at komme ned i træningscenteret mange gange om ugen. Det er dog nødvendigt, hvis du vil tage muskelmasse på. Det rådes til, at man minimum er der 3 gange om ugen og helst 4 eller 5.

Det kan lyde uoverskueligt, men det det handler simpelthen om at komme ind i den gode rytme. Når man først er der, går det nærmest af sig selv. Det tager ca. 3-4 uger at komme ind i en god træningsrytme. Alt for mange ryger ud af rytmen, eller kommer aldrig derind, fordi de drikker sig fulde i weekenden eller har billige flybilletter og tager på ferie.

Man kan dog sagtens holde rytmen, mens man er på ferie. Hertil handler det bare om at gøre lidt ud af at spise ordentligt og finde et sted, hvor der er et træningscenter.

Styrketræning kontro cardio

Alt for mange har misforstået det og bruger alt for meget tid på diverse cardio-maskiner. Hvis du skal tage muskelmasse på, er det afgørende, at du holder fokus på styrketræningen.

Hvis du gerne vil tabe dig handler det mest om at ændre på, hvad du spiser og meget lidt om, hvor meget du dyrker konditionstræning. Hvis du skal dyrke konditionstræning, bør du dyrke det som interval. Det vil i praksis sige, at du træner i korte intervaller med meget høj intensitet efterfulgt af lav intensitet.

Det tager ikke meget mere end 20 minutter og vil resultere i, at din forbrænding er højere i op til 48 timer afhængig af, hvor hårdt du er gået til den. Hvis du begynder at praktisere dette, inden du begynder på styrketræning, vil det være en god ide at tage et scoop preworkout før træning, så du har energi til begge ting.

Tips til træningen

Den allermest almindelige fejl når man træner er, at man har for meget ego. Med andre ord løfter man simpelthen for tung i forhold til, hvad man magter. Når man løfter for tungt, kompenserer man med muskler, som ikke skal bruges i den givne øvelse.

Dette er fint nok, hvis man løfter for at blive stærkere, men hvis du træner for at tage muskelmasse på, er det alfa omega, at du kun bruger den muskelgruppe, der meningen med øvelsen, hvilket nærmest altid betyder, at du skal tage mindre end, hvad du ellers har estimeret.

Dette gælder særligt, når du træner bryst. Man ser tit folk, der har trænet i mange år, og som egentlig er forholdsvis stærke, men som ikke har noget bryst. Årsagen til det er, at du simpelthen ikke rigtigt stimulerer brystmuskulaturen, når de træner.

Der bliver simpelthen taget så mange kilo, at de bliver nødt til at bruge skulderen i stedet. Dette er ikke bare dårligt for dine resultater, men det udsætter dig også for en meget stor risiko for at blive skadet.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar