Få oplevelsen af landevejscykling med en spinningcykel

Såfremt man længe har ønsket sig at komme til at køre på landevejscykel, men synes det måske er for bøvlet at have en cykel opbevaret, og får det for svært med at vælge ruter og komme afsted, kan det være en fordel med en spinningcykel. Med en sådan cykel kan man være i sin egen stue, sit eget værelse, kontor eller lignende og få sig en god cykeltur. Der findes dog mange forskellige spinningcykler på markedet, hvorfor det kan være svært at få valgt den rette, når man først har besluttet sig for, at man skal have sig en spinningcykel. Her gives en hel del råd og vink til, hvad man skal være opmærksom på for at finde den rette spinningcykel.

Elektronik og indbygget computer

Det er muligt at få spinningcykler, hvor der kan tilkobles en del forskelligt elektronik med en del forskellige features. Eksempelvis er det muligt at tilkoble sin cykel til en computer eller et fjernsyn via Bluetooth, hvor man så kan simulere en rute et sted i verden. Herved bliver det altså også muligt at komme til at cykle i nogle helt andre miljøer, end man ellers ville have oplevet, såfremt man blot havde cyklet sig en tur på de danske landeveje. Med et sådant system er det muligt at komme til at cykle op ad nogle store og velkendte bjerge, mens man ligeledes kan afprøve nogle ruter fra de store klassikere eller lignende. Uanset om man prøver kræfter med dette eller ej, kan det være en fordel, at der er en computer indbygget i cyklen, således man kan holde øje med de forskellige data, der indsamles under træningen, hvilket eksempelvis kan være puls, distance, hastighed og lignende.

Antal af træningsprogrammer og modstandsniveauer er forskelligt fra variant til variant

Der findes forskellige træningsprogrammer i de forskellige spinningcykler, hvilket kan være en fordel at afstemme med den mængde af træning, man har tænkt sig at gennemføre. Skal man træne meget, kan det være en fordel at have mange forskellige træningsprogrammer, man kan gennemføre, således det hele ikke bliver for ensartet. Dette kan også sikres gennem valg af antallet af modstandsniveauer, der både kan være med forskellige trin, hvor det næsten foregår som med normale gear, mens det også er muligt at få trinløst, hvilket skal afstemmes med krav ønsker og behov – læs mere her.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar