Sådan kommer du godt i gang med styrketræningen

Fitness og styrketræning er blevet det helt store indenfor motionens verden, og der er sket en stor diffusion fra de klassiske sportsgrene og over mod den mere individuelle af slagsen i de senere år. Der er flere og flere danskere, der får pulsen op i et fitnesscenter, og selvom mange fitnesskort ligger ubrugte hen, så er der ingen tvivl om, at centrene alligevel er velbesøgte.

Det kan dog være svært at komme godt i gang med styrketræningen, hvis man ikke har prøvet det før, og derfor kan et par gode råd være med til at give den sidste motivation til at komme i gang med fitnesslivet.

Start stille og roligt ud

Det absolut bedste råd til én, der ikke har været i gang med styrketræning før, er at starte stille og roligt ud. Det kan være utroligt svært at styre sig, når man først får bevæget sig ned i fitnesscenteret, men faktum er bare, at man kan komme til skade, hvis man ikke starter op på en ordentlig måde. Det nytter ikke noget at tage den tungeste vægtstang og lave øvelser med, når man ikke er vant til det – og hvis man hurtigt får en skade, kan motivationen efterfølgende være lavere, end da man startede.

Hvis man ikke kender til ordene ’stille og roligt’, så kan det være en god idé at hyre en personlig træner til de første par sessioner, eller søge inspiration til gode træningsprogrammer for nybegyndere på nettet. Dermed sikrer man sig, at man får de gode træningsvaner ind under huden, før man begynder at presse kroppen for meget.

Find en træningsmakker

Et andet godt råd, hvis man gerne vil i gang med at styrketræne, er at finde en god og stabil træningsmakker. Vi mennesker bliver generelt mere motiverede af at dele oplevelserne med en anden, og med en træningsmakker ved sin side kan man holdes op på de løbende mål, man sætter sig. En god træningsmakker hænger naturligvis ikke på træerne, men hvis man ikke lige kender én, der også gerne vil i gang med styrketræningen, så er der heldigvis hjælp at hente på f.eks. Facebook.

Der findes masser af åbne grupper, hvor folk deler deres tips og tricks til succesfulde træningsforløb, og i disse fora er der ofte andre ligesindede, der også har mod på at komme i gang med træningen. Dermed er muligheden for at finde en træningsmakker rimelig stor, hvis man er villig til at lære et nyt menneske at kende.

Comments are closed.