5 gode grunde til at træne hjemme

Du behøver ikke være medlem af et fitnesscenter eller en sportsklub for at komme i god form! Her får du 5 gode grunde til, hvorfor du sagtens kan begynde at træne hjemme i stuen.

Gratis træning

Et typisk medlemsskab til et fitnesscenter koster alt mellem 99-299 kr. om måneden. Nogle steder betaler man desuden for at gå i bad, benytte holdtræning osv. ligesom man også let kan blive fristet af alle de maskiner med smarte fitnessdrikke og barer. Hvis du plejer at køre i bil ned til træning, bruger du desuden penge på benzin osv. Alle disse udgifter kan du spare væk ved at træne hjemme. De penge du sparer kan du jo så evt. bruge på en smule træningsudstyr til hjemmet, hvilket ikke behøver koste særlig meget. Du kommer ret langt for bare et par hundrede kroner!

Spar tid på din træning

Hvis du begynder at træne hjemme finder du hurtigt ud af, hvor meget ekstra tid du kan få i din hverdag. Træning i et fitnesscenter starter typisk med at man først skal gøre op med sig selv hvornår og hvordan man kommer derned. Derefter skal der pakkes tøj og taske før man kan hoppe på cyklen eller i bilen derudaf. Når man så kommer ned i træningscentret skal man lige klæde om, inden man kan få lov til at vente på, at diverse fitnessmaskiner og udstyr bliver ledigt til brug. Hele proceduren kan man så gentage i omvendt rækkefølge når man skal hjem igen. Det er derfor nemt at regne ud, at man sparer rigtig meget tid ved at træne hjemme, hvor man typisk også kommer forholdsvis hurtigt gennem træningsprogrammet.

Nem og effektiv fitness

Der findes fantastisk mange træningsøvelser skabt til at træne hjemme og der kommer hele tiden flere. De kan findes i massevis i både bøger, på dvd og i stor stil på nettet. De fleste af dem involverer stort set kun brugen af din egen krop og er nemme at lære og udføre. Denne form for træning kan desuden være rigtig god og effektiv og du vil sagtens kunne opnå flotte resultater. Derudover behøver du reelt set intet eller i hvert faldt meget lidt udstyr til din hjemmetræning – så kan det vist ikke være nemmere!

Ingen pinlig følelse

Mange føler det er akavet at træne foran og sammen med andre mennesker. Måske fordi man lige er komme igang med sin styrketræning og ikke er i den optimale form endnu eller fordi man går meget op i at se godt ud. Det kan derfor godt være en pinagtig oplevelse at udfolde sig fysisk i træningscenteret! Hvis du træner hjemme hos dig selv, slipper du for at føle dig overvåget og skidt tilpas. Så kan du jo altid tage ned og vise kroppen frem når du har fundet topformen hjemme!

Større fleksibilitet

Du kan træne når du vil og hvor meget du vil! Det er helt op til dig selv om du vil stå en time tidligere op for at træne, gøre det når du kommer hjem fra arbejde eller lige inden du får i seng. Træning hjemme giver rigtig stor fleksibilitet og muligheder i din hverdag fordi du kan planlægge det som du vil. Derfor, bliver det måske også lettere for dig at holde motivationen når du ikke skal bekymre dig om “alle de ting du ikke når”. Jeg har hørt om flere som endda formår at klare de daglige opgaver mens de træner. Så sæt vaskemaskinen igang, bollerne i ovnen eller hvad du nu står for og kom i gang med at træne hjemme – god fornøjelse!

Træner du selv hjemme? Skriv en kommentar og fortæl om dine oplevelser!

Om FitnessTips.dk

På FitnessTips.dk får du de bedste artikler om træningstøj, træningsudstyr og alt hvad du har brug for, til at holde din krop i god og sund form!
Comments are closed.

powered by Typeform