Motivation til træning og fitness i 2013

Det klassiske nytårsforsæt

Vi kender det alle sammen. Det gamle år er ved at rinde ud efter en lang, hektisk og formentlig også begivenhedsrig december måned. Vi har set os selv finde vintertøjet frem som værn mod kulden, faret ind og ud af diverse butikker for at nå julehandlen, for til sidst at gøre klar til årets sidste dag og det store nytårsknald. Især julen er en dejlig tid med masser af socialt samvær, gaver og ikke mindst en masse lækker julemad. MEN, nu melder panikken og angsten sig – for al den gode og ofte meget fede mad, har for mange af os givet lidt ekstra sul på kroppen, som vi desperat ønsker at komme af med. Det er derfor ikke overraskende, at rigtig mange danskere påtager sig et nytårsforsæt, hvor de lover at starte med at træne og motionere, tabe sig og nå idealformen igen. Disse løfter kan meget vel være afgivet i en beruset tilstand og vi ved alle sammen, at det er meget lettere sagt end gjort! Mange dropper derfor hurtigt deres løfte, men hvis du er en af dem der efter nytår skal igang med motionen, så læs videre i artiklen og få nogle gode råd til at komme igang og holde motivationen – godt nytår!

Derfor fejler vi

Lige efter nytår er motivationen på sit højeste og vi kan ikke vente med at komme igang med vores fitness-udskejelser (sjovt nok ser de fleste fitnesscentre også et boom i nye medlemmer i januar måned). Vi bestemmer os for hvordan vi skal gribe det an og anskaffer os et par nye løbesko, et fitnesskort osv. så vi rigtig er klar til at forbrænde nogle kalorier. Desværre er det ofte en stakket frist og efter et par måneder, ja måske uger, løber vi ind i problemer og kan ikke holde motivation. Fælles for os alle er, at det er de samme fejl vi begår og det gælder derfor om at undgå disse klassiske fælder, hvis vi vil nå strandformen til sommer. Her er nogle gode råd til hvordan du undgår fejlene og kommer godt igang.

Find den bedste træningsform

At vælge den optimale måde at træne på er meget vigtig, især hvis man er ny og er ved at starte for første gang. Alt for mange hopper på noget der lyder spændende og effektivt, men som viser sig at ende i en fiasko. Derfor, skal du kigge på hvad det er du ønsker at opnå, hvad du kan præstere i øjeblikket og på den måde finde den form for fitness der passer dig bedst. Det er de færreste der kan starte ud med at dyrke ti-kamp eller løbe marathons. Start i det små og optrap stille og roligt.

Nogle gode motionsformer til at starte med kan være fitness, cykling, svømning eller løb – selvfølgelig i det tempo du kan følge med i!

Læg en plan og sæt realistiske mål

Når du har fundet ud af hvad du skal give dig i kast med, så læg en plan! Det behøver selvfølgelig ikke være den helt store drejebog med udførlige manualer, men tag et stykke papir og en blyant og skriv ned hvordan du forestiller dig din træning skal forløbe og hvad du gerne vil opnå. Du kan sagtens være ambitiøs, men lad være med at sætte urealistiske mål. Alt for mange stiler efter det umulige og det resulterer bare i at man bliver træt af det hele og ikke kan gennemføre det. Husk at al træning er bedre end ingen træning, så man behøver ikke nødvendigvis at komme ned i fitnessventeret 3 gange om ugen – mindre kan gøre det. De fleste af os har trods alt også arbejde, skole, børn, hund eller lignende som der skal tages hensyn til. Derudover, så glem ikke at belønne dig selv når målene nås! Jeg taler selvfølgelig ikke om, at man straks styrter ned efter slik og cola, men klap dig selv på skulderen og anerkend at du har nået det du ville.

Find en træningspartner

For mig personligt, er det at have nogle at dele tingene sammen med utrolig vigtigt! Hvis man har en trænings- eller fitnesspartner bliver det oftest meget nemmere, både at komme igang og ikke mindst holde motivationen. Man kan motivere hinanden til at give den en ekstra skalle, især når lysten ikke lige er der og det er også så meget federe at have nogen at dele kampen og sejrene med. Det skulle ændre mig meget om der ikke var nogle i din omgangskreds der gerne vil starte med at træne her efter nytår, så tag fat i venner, kollegaer osv. og få en fitnesspartner.

(Blod), sved og tårer

Sidst, men bestemt ikke mindst skal det absolut ingen hemmelighed være, at det ikke bliver lige nemt hele tiden. Der kommer til at være perioder hvor du har lyst til at sige stop og droppe det hele eller hoppe på diverse mirakelkure, der synes at love den perfekte krop på ingen tid – lad være! Det kræver rigtig hårdt arbejde, både at komme igang og blive ved, men hæng i og resultaterne vil vise sig og du vil bestemt ikke fortryde det.

God træning, godt nytår og på gensyn til rigtig mange gode fitnesstips i 2013!

Om FitnessTips.dk

På FitnessTips.dk får du de bedste artikler om træningstøj, træningsudstyr og alt hvad du har brug for, til at holde din krop i god og sund form!
Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar