Motion – hvorfor og hvordan?

Motion er vigtigt for dig og din krop. Når du bevæger dig, bliver du gladere, og du får mere overskud. Det er rigtig sundt for din krop at bevæge sig, og det forebygger sygdomme. Det forebygger også stress. Du bliver meget nemmere at omgås, fordi du får mere overskud, så du bliver ikke lige så hurtigt irriteret. Det hjælper også på din koncentration. Derfor er bevægelse rigtig godt for dig, også på arbejdspladsen.

Du kan også træne på arbejdspladsen

Nogle arbejdspladser har fitnessrum nede i deres kælder eller et løbebånd på kontoret. Hvis der både er elevator og trapper på din arbejdsplads, kan du tage trapperne i stedet for elevatoren for at få lidt bevægelse. Du kan også gå en lille tur i din frokostpause. På den måde får du bevægelse på arbejdspladsen og også lidt frisk luft. Du bliver generelt mere frisk, når du dyrker motion, og det er sundt med små pauser i arbejdet.

Hvis du ikke har så langt til dit arbejde, kan du cykle til arbejde i stedet for at tage bilen. På den måde sparer du også penge og får bevæget dig samtidig.

Andre måder

Du kan også få motion på mange andre måder end bevægelse på arbejdspladsen. Du kan melde dig ind i et fitnesscenter eller gå ture. Hvis du synes, det er kedeligt at gå alene, kan du gøre det sammen med din familie eller måske nogle kollegaer. Du kan melde dig til en sport, fx dans eller håndbold. Crossfit er også meget populært. Der laver man fx noget med traktordæk, sandsække, bolde og andre forskellige og lidt anderledes ting.

Hvis du ikke har så meget motivation til selv at holde dig i gang, er det en god idé at melde sig på et hold. På den måde hjælper du dig selv til at komme af sted nogle gange om ugen.

Comments are closed.