Kettlebell køb – Guide til at finde den rigtige

kettlebell køb

En kettlebell er et rigtig godt redskab til træning, især hvis man træner hjemme. Det kan dog være svært at finde ud af præcis hvor man skal starte henne, hvis man ikke har prøvet det før. Hvis du overvejer at købe en kettlebell tænker du måske på hvilken kettlebell det skal være? Her får du nogle gode tips til at dit kettlebell køb og til at komme i gang med din træning.

Hvad er en kettlebell?

Du har måske hørt ordet kettlebell før, men er ikke helt sikker på hvad det egentlig dækker over. Det er faktisk ret simpelt! En kettlebell er i princippet en kugle af støbejern med et håndtag sat fast på toppen af den. Træning med kettlebells stammer oprindeligt fra Rusland og har været kendt i rigitg mange år. Det var meget populært og udbredt i USA for et stykke tid siden, men har så ligget lidt stille. På det seneste har kettlebell træning dog virkelig fået sin genkomst og rigtig mange her i Danmark er også hoppet med på bølgen.

Hvilke typer kettlebells findes der?

Generelt er der 3 forskellige typer af kettlebells – vinyl, almindelige støbejern og professionelle konkurrence kettlebells. De har hver især deres fordele og hvilken man skal vælge afhænger meget af ens træningsniveau og ambitioner.

Vinyl kettlebell

Selve “kuglen” i denne kettlebell er betrukket af et lag vinyl. Belægningen er mange gange lavet i forskellige farver og designs og disse kettlebells kan derfor være rigtig flotte og lidt anderledes. Hvis man gerne vil have sin kettlebell stående fremme og “pynte”, er en vinyl kettlebell derfor måske en god ide. De findes i mange forskellige vægte og varierer i størrelse efter hvor tunge de er (jo tungere, des større). Vinyl kettlebells er rimelig skånsomme mod dit gulv og underlag, hvor de ikke giver ridser eller mærker. De er desuden behagelige at holde på og træne med. Vinyl er et godt kettlebell køb, hvis man er nybegynder og aldrig har trænet med kettlebell før. De er ikke særligt dyre og man kan derfor prøve dem af og se om det er noget for en, uden at det går alt for hårdt ud over pengepungen. Reebok laver nogle populære vinyl kettlebells, som kan være et godt udgangspunkt for et kettlebell køb hvis du vil anskaffe dig en.

Find vinyl kettlebells fra Reebok

Du kan finde vinyl kettlebells fra Reebok her

Almindelige støbejerns kettlebells

Dette er den traditionelle type kettlebell. Det er den man startede med at bruge i gamle dage og den bliver stadig brugt af rigtig mange i dag! Hvis du bare vil i gang med noget træning og ikke vil have så meget pjat, er det den her type du skal have fat i. Den er meget enkel, da du har den rene støbejernskugle uden nogen form for belægning og har derfor et meget rent og råt design. Den giver derfor et lidt retro-agtigt look hvis du vil have den stående fremme. Fordelen ved denne type kettlebell er, at du ikke skal bekymre dig om nogen form for belægning eller maling der går i stykker. Den bliver derfor ikke grimmere med tiden, men vil se nogenlunde ud som den gør når du køber den. Størrelsen af denne type kettlebell ændrer sig også jo tungere den bliver, men de bliver typisk ikke så store som dem af vinyl, hvilket kan være en fordel. De er desuden rigtig gode at håndtere og lave øvelser med – især fordi der ikke er så meget friktion i håndtaget. Den almindelige type kettlebell egner sig til næsten alle, uanset om man er begynder eller øvet og du kan derfor have den i rigtig lang tid uden behov for at opgradere. Prisen er desuden rigtig fornuftig og du får rigtig meget for pengene! Hvis du er i tvivl og ikke kan finde ud af hvad du skal vælge, så start med denne type og du skal nok blive fint tilfreds med dit kettlebell køb.

Kettlebell køb

Du kan finde støbejerns kettlebells her

Professionelle konkurrence kettlebells

Den sidste type af kettlebells er for dem der ønsker det bedste af det bedste! Hvis du regner med at gøre noget seriøst ud af din kettlebell træning og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, er det nok en konkurrence kettlebell du skal have fat i. Modsat de andre typer kettlebells, er størrelsen af en konkurrence kettlebell den samme, lige meget om den vejer 8 eller 32 kg. Det gør at du ikke skal “vænne” dig til en ny størrelse hvis du på et tidspunkt har brug for en med noget mere belastning. En konkurrence kettlebell har en fantastisk god balance og du vil derfor kunne udføre dine øvelser så ergonomisk korrekt som muligt og derved også opnå en rigtig god teknik. Den gode balance gør også at du får en rigtig god følelse af din træning. Kettlebellen har nemlig typisk et glat håndtag, som gør det mere behageligt at holde fast ved, samtidig med at det ikke er så hårdt ved hænderne. Konkurrence modellen har typisk også en større flade bund og er derfor meget stabil når de står på jorden og ved øvelser her. Kvaliteten er som sagt helt i top og du kan derfor nærmest ikke slide den op. Hvis du vil regner med at kettlebell træning er noget du kommer til at beskæftige dig med i et længere stykke tid, er en konkurrence kettlebell formentlig en god investering og et godt kettlebell køb for dig. Den koster typisk lidt mere end de andre modeller til at starte med, men de ekstra penge resulterer i en noget bedre træning og er derfor givet godt ud. Et godt udgangspunkt som mand er at starte med en kettlebell på 16 kg.

Find professionelle konkurrence kettlebells
Du kan finde professionelle konkurrence kettlebells her

*Artikel foto af Andrew Malone

Om FitnessTips.dk

På FitnessTips.dk får du de bedste artikler om træningstøj, træningsudstyr og alt hvad du har brug for, til at holde din krop i god og sund form!
Comments are closed.

powered by Typeform