Styrk din selvtillid ved at være i god form

Vi lever i et udpræget performance samfund, hvor der stilles høje krav til, hvad vi skal kunne som mennesker. Her skal vi både have en god karriere, det perfekte hus, et godt udseende og være berejste.  Derfor er det intet under, at mange mennesker bukker under for de vanvittige krav der stilles, men ved at være i god form, så vil man bedre kunne stå i mod disse udfordringer.  Her kommer nogle tips til, hvordan man kommer i bedre form både fysisk og mentalt.

Find ud af dit formål med at træne

Der kan være mange formål med at træne, hvor nogle træner med henblik på at tabe sig, imens andre gør for,  at blive stærkere, hvis det er styrketræning.  Hvis man overhovedet skal have et udbytte af sin træning, vil det være relevant at definerer, hvad det dybere formål med træningen er. Hvis det synes formålsløst vil motivationen hurtigt forsvinde og træningen vil føles som en sur pligt.

Start roligt ud

Hvis man ikke har trænet i lang tid, så skal man være varsom med at give den for meget gas i begyndelse, hvorfor mange ofte får følgeskader af den ene eller anden art.  På dette stadie handler det ikke om, at vise hvor god man er til at løbe, det handler om at komme i gang, og få inkorporeret nogle gode vaner i forhold til sin træning.  Ordsproget ”al begyndelse er svær” passer meget godt til denne fase, hvorfor det kan være en god idé, at anskaffe sig en træningsmakker, således det man kan hænge hinanden op på, at komme afsted til træning.

For at få det optimale

Kombiner styrke og cardio

Det er videnskabeligt bevist, at man opnår den form ved at kombinere høj intensiv træning med styrketræning.  Høj intensiv træning er primært kendetegnet ved at pulsen kommer højt op, hvor både cykling og løb er gode måder at realiseres dette på.  Ved styrketræning bevæges nogle helt andre muskelgrupper og på diametralt modsat måde.  Derfor er netop denne kombination af styrke og cardio en god måde, at få rørt alle kroppens muskler på og den mest effektive måde, at komme i form på.

Fordelene ved at komme i god form er mange.  Man får gradvist mere overskud og mere energi i hverdagen. Ydermere kan en god grundform medvirke til, at man bliver mere robust overfor en række sygdomme som arbejdsrelateret stress, hvorfor generel sundhed og god form kan virke forebyggende.  Din holdning og selvtillid vil i samme grad ændres i takt med formen bliver bedre. Ikke alene vil det æstetiske udtryk gøre dig gladere, men selvværdet vil også stige.

Udstyr

Hvis man skal træne effektiv, så er der nogle ting man ikke skal gå på kompromis med og det er udstyret. Det kan eksempelvis være hårdt for kroppen, hvis man skal lave tunge squat i de forkerte sko, som ikke er stødabsorberende.  I samme stil kan det for løbere være en god ide, at investere i støttestrømper, som gør at belastningen på benene ikke er så hård.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar