Sådan får du en sund hverdag

Det kan være svært at finde tid og overskud til at få en sund hverdag. De fleste af os har et arbejde, hvor man som minimum arbejder 8 timer om dagen. Derfor er det ofte ingen motion og usund mad, som er på menuen. I denne artikel finder du gode råd til, hvordan du nemt kan få inkorporeret noget sundhed i en travl hverdag.

Find motivationen frem

Når man kommer hjem efter en lang arbejdsdag, er det de færreste, som kan overskue at løbe ti kilometer eller tage en tur i det lokale fitnesscenter. Dog viser undersøgelser, at regelmæssig motion er med til at øge en persons energiniveau. Derfor er det ”bare” at bryde den onde cirkel. Det tager omkring tre uger for kroppen at vænne sig til en ny vane, så det gælder om at holde ud. Heldigvis findes der nogen råd til, hvordan man finder motivationen frem.

For at finde motivationen frem, er det en god idé at få anskaffet dig en træningsmakker. En træningsmakker kan både være en god ven eller en kæreste. Det vigtigste er blot, at din træningsmakker, skal kunne formå at overtale dig og ikke er bleg for at ty til alternative metoder. Dog skal du huske på, at en træningsmakker skal fungere begge veje. Så du skal også til tider hive din træningsmakker op af sofaen og tage initiativet til at få dyrket noget motion.

En anden måde for at få motivationen frem på, er ved at sætte mål for din træning. Det behøver ikke nødvendigvis at være at skulle tabe 15 kilo. Mindre kan sagtens gøre det. Et mål kan for eksempel være, at du gerne vil kunne løbe 5 kilometer på under 30 minutter. Del desuden dit mål med din træningsmakker. På den måde kan I lave en konkurrence om, hvem der først når sit mål.

Udnyt tiden

Mange mennesker har den undskyldning, at de ikke mener, at der er nok timer på døgnet til at træne. Dog gælder det blot om at udnytte den tid, som man har. I stedet for at tage bilen på arbejde, så kan du i stedet hoppe op på jernhesten og cykle til arbejde. På den måde sparer du både penge, skåner miljøet og får motion på samme tid. Dog er det vigtigt, at du ikke glemmer at beskytte dit hoved, så invester i en god cykelhjelm. Derudover er der mange mennesker, som fejlagtig tror, at det tager flere timer at tilberede et sundt måltid. Dog er dette en kæmpe fejl. Man kan sagtens lave et sundt måltid på under 30 minutter, så drop take-awayen og find inspiration til sunde retter på internettet.

Forkæl dig selv

Sundhed handler ikke udelukkende om en varieret kostplan og timevis af træning. Sundhed kommer i mange former. Stress er en af de ting, som påvirker ens sundhed allermest. Derfor er det vigtigt, at du husker at tage dig tiden til at forkæle dig selv. Forkæl dig selv med en ny trøje eller har din mobil været i stykker i, hvad der føles som hundrede år? Så er det på tide, at få tjekket op på hvilke en mobil reparation i København, som du kan benytte. Husk, at det ofte er de små ting, som gør den store forskel.

Comments are closed.

powered by Typeform