Disse ting er gode at have styr på, når du har fået et fuldtidsjob

Først og fremmest tillykke med dit nye fuldtidsjob. Du er nu officielt blevet voksen. For mange føles det først euforisk, men derefter kan man også blive intimideret af, hvor mange nye ting man nu skal tage stilling til. Artiklen her vil nævne nogle ting, der kan være gode at overveje. Det er dog på ingen måde økonomisk rådgivning.

A-kasser – få styr på det

Det første råd er, at få styr på din a-kasse. Det lyder måske noget tørt, men det er altså vigtigt at have styr på sin a-kasse, da den har din ryg, hvis du en dag mister dit dejlige arbejde. Det er nemlig a-kassen der udbetaler dagpengene, hvis du en dag skulle blive arbejdsløs. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, så kan du ikke få dagpenge, og vil derfor kun få kontanthjælp. Satsen for kontanthjælp er noget lavere end den er for dagpenge.

A-kasser findes ikke for at tjene penge på deres medlemmer – de vil gerne hjælpe dem. Alligevel koster det penge, at være medlem af en. Medlemskabet skal betales månedligt for mere eller mindre hele dit aktive arbejdsliv. Derfor er det relevant at prissammenligne de forskellige a-kasser. Koster det eksempelvis 500 kr. om måneden, vil du i løbet at 40 år skulle betale 240.000. Hvis det derimod koster 400 kr., vil du slippe med 192.000. Du vil altså spare næsten 50.000.

Bliv medlem af en fagforening

Du er det nok allerede, da mange får det tilbudt, når de bliver ansat, men det er vigtigt at være medlem af en fagforening. Fagforeningen arbejder for deres medlemmer. De aftaler lønnen ml. arbejderne og arbejdsgiverne, og sikrer sig, at deres medlemmer har ordentlig vilkår, overenskomster og løn.

Comments are closed.