Få motion sammen med børnene

Mange forældre har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, når de både skal arbejde, ses med vennerne, passe børn og samtidig få klemt en lille smule motion ind mellem det hele. Det er dog slet ikke så svært at få tid til det hele, og du kan faktisk inddrage dine børn i de fleste ting. De kan for eksempel sagtens være med til at lave mad og gøre rent, og du kan også nemt dyrke motion sammen med dem.

Fodboldmål

En aktiv livsstil for hele familien

Egentlig er motion noget af det bedste, du kan lave med dine børn. Mange danskere har problemer med at få bevæget sig så meget, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, så du gør både dig selv og dine børn en tjeneste, hvis I gør det til en del af hverdagen.

Mange familier oplever også, at de kan tale sammen på en anden måde, når de laver en opgave sammen. Det kan være en god måde at styrke båndene mellem forældre og børn på, og det fungerer ofte bedst, hvis barnet kun er sammen med én forælder. På den måde får du også en helt særlig kvalitetstid sammen med dit barn, og det vil mange forældre misunde dig.

Sport i haven

En af de aktiviteter, I nemt kan komme i gang med, er at dyrke sport i haven. I kan for eksempel købe et fodboldmål, så I kan spille bold om eftermiddagen, eller bare finde et par gamle badmintonketchere og en fjerbold, og så ellers give den gas i haven. Med boldspil træner I samtidig jeres koordination, og dit barn bliver bedre til at bevæge sig senere i livet, hvis I træner motorikken i de tidlige år.

Løb og cykling

Hvis du kan lide at løbe eller cykle, kan du også her nemt tage børnene med. Afhængig af barnets alder, kan cykling være lidt for kompliceret, og tempoet er ikke altid lige højt. Det er dog en god lejlighed til at træne barnets evner på cyklen og tale om trafikken.

Hvis du vil løbe, kan du have barnet til at cykle ved siden af, så tempoet passer. Børn helt ned til to år kan køre på en løbecykel, så små børn er ingen hindring. Hvis du løber længere ture, duer det selvfølgelig ikke, men så kan I eventuelt gå en tur sammen på dine hviledage i stedet for. Det kan I også gøre, hvis løb eller cykling ikke lige er jeres kop te.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar

powered by Typeform